- Dit onderwerp bevat 146 reacties, 54 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 1 jaar, 3 maanden geleden door Arnold.
-
AuteurBerichten
-
11 oktober 2013 om 17:07 #11776
Beste allemaal,
Zit er verschil in de terugleververgoeding bij de verschillende leveranciers ? Ik doel den op de energie < 5000kw maar > eigen verbruik en het mogelijke slim gebruik maken van een eventueel piek/ dal tarief
Groet
16 oktober 2013 om 23:41 #14592Hi Megat,
Het vermogen wat je opwekt, wordt ook meteen gebruikt. Bijv. voor koelkast of vriezer. Hetgene wat je niet gebruikt en dus teruglevert krijg je van je energieleverancier vergoed á dezelfde tarieven wat in de leveringsovereenkomst staan voor het afgenomen verbruik. Deze tarieven zullen bij alle leveranciers verschillend zijn, maar je krijgt bij allemaal dezelfde vergoedinging als wat jij betaald voor het afgenomen verbruik.
Gr.
Vivian17 oktober 2013 om 13:23 #14596Dag Vivian,
Ik kan mij voorstellen dat je opwekt tijdens piektarieftijden en het teruggeleverde vermogen weer gebruikt tijdens daltarieftijden, door bijvoorbeeld s’avonds en in het weekeinde te wassen,strijken en taarten bakken in de elektrische oven. Tegen welk tarief wordt er dan gesaldeerd?
Groet
Megat25 oktober 2013 om 11:09 #19978Je kan het beste 1 tarief aanvragen.
In de piekuren produceer je namelijk zonne-energie en in de daluren zul je meer verbruiken dan wat je opwekt. Dan is het financieel gezien aantrekkelijker om 1 tarief te hanteren.25 oktober 2013 om 13:16 #19993Dag Hans59,
Zou je je verhaal met een voorbeeld berekeningetje willen verduidelijken aub.
Groet
Megat25 oktober 2013 om 14:24 #2000925 oktober 2013 om 15:48 #20014Dag, heb al bijna een jaar zonnepanelen en bij de eerste afrekening stond er een bedrag dat ik terug kreeg i.v.m. mijn terug levering. Ik heb gebeld dat ik niet begreep hoe men dit had kunnen berekenen omdat mijn installatie meer had opgeleverd en terug had geleverd dan men mij had gecrediteerd. Wat bleek, er was ook in de tussen tijd een nieuwe meter geplaatst en men kon dit niet meer terug vinden.!!?? Er werd nog een bedrag terug gestort wat het verschil moest compenseren. Deze nieuwe meter registreert wat we gebruiken en wat we terug leveren.Volgens mij klopt het dan ook dat als je overdag weinig gebruikt en veel terug levert dit tegen het hoge tarief wordt gecrediteerd en als je s’avonds veel gebruik je tegen het lage tarief afneemt.
25 oktober 2013 om 18:07 #20030De laatste redenering klopt helemaal. Ik heb sinds medio 2010 3,45kW liggen en aanvullend in mei 2013 nog 2,94kW. Heb dus diverse afrekening gekregen
26 oktober 2013 om 12:26 #20036Heeft een van jullie uberhoupt wel eens wat gehoord van enexis met betrekking tot levering of teruglevering?
Afgezien van de formele en wettelijke documenten.
Ik bemerkt alleen een akelig onvriendelijk zwijgen over al dit soort dingen.
Volgens mij interesseert het hun geen hol.
Andere meter heb ik nooit gezien.
Bevestiging wijziging wettelijke regelingen heb ik nooit gezien.
Werkzaamheden melden aan netwerk (grid) heb ik nooit gezien.
Waar zijn die lui ?????26 oktober 2013 om 16:03 #20037@lopstream
Heb je wel eens bovenaan de site op ‘consument’ geklikt? Dan kom je op de website van Enexis en kun je alle informatie vinden.
Enexis is niets anders dan de transporteur. Dus niet je energieleverancier waarmee jij een contract hebt. Jouw energieleverancier geeft jou alle informatie over terugleveren. Dus lees alle vragen op de site van Enexis en je vindt je antwoorden!31 oktober 2013 om 11:11 #25597Ik heb Essent met piek/dal tarief.
Het piek/dal tarief is gunstig voor ons omdat we overdag bijna alles terugleveren (piektarief) en ‘s avonds na 21 uur of in het weekend de apparaten (vaatwasser/wasmachine) pas aanzetten. Dit scheelt 2,3 cent per kW extra. Van die 2,3 cent betaal ik de aansluitkosten.1 november 2013 om 15:08 #25992wij hebben nuon “zakelijk”maar ik weet niet in hoeverre dit afwijkt van de standaard prijzen die in het algemeen door andere leveranciers berekend wordt.Weet iemand een side waar je zo’n vergelijking gemakkelijk kan nazien??
6 november 2013 om 09:06 #28883Beste lopstream,
Als eerste excuses voor de verlate reactie. Ik wil graag de ontevredenheid weghalen van uw beeld over Enexis mbt teruglevering. Enexis draagt zorg voor het elektriciteits- en het gasnetwerk in eigen gebied. Dit houdt in dat wanneer u gaat terugleveren wij ervoor zorgen dat u (indien uw meter niet geschikt is) kosteloos een meter krijgt die geschikt is voor teruglevering. Echter, wanneer wij geen melding krijgen dat u gaat terugleveren, kunnen wij ook geen actie ondernemen om de meter te verwisselen. De verrekening van teruglevering gaat via uw leverancier. Op onze website kunt u dit terug vinden.Wanneer u de teruglevering hebt geregistreerd, krijgt u van ons per post een bevestiging van uw aanmelding. Hierin staat o.a. het Wp vermogen, datum van plaatsing van uw terugleverinstallatie, aansluitgegevens en de EAN codes van uw aansluiting en terugleverinstallatie.
Zodra wij onderhoud gaan plegen ons het netwerk (grid) en wij verwachten dat u hier hinder onder kan gaan vinden, brengen wij u hiervan op de hoogte per brief. Hier in staat vermeld op welke dag(en) en het tijdsbestek we hiervoor nodig hebben.
Het is mij alleen nog niet geheel duidelijk over welke officiële documenten u het hebt. Kan u specifieker zijn over welke documenten het gaat?
Groet,
Monique
8 november 2013 om 20:13 #32249Het gerucht gaat, dat we over onze eigen zonne-energie energie-belasting zouden moeten gaan betalen.:)
De energiebelastingberekening (3x woordwaarde) kan alleen wanneer bekend is hoeveel de panelen geleverd hebben. En dit is af te lezen op een…… SLIMME meter…….
Gezien dit een behoorlijke inkomstenbron voor onze belastingkist is, zou zo’n gerucht best eens waarheid kunnen worden.
Dus om te voorkomen dat anderen officieel weten hoeveel er geleverd is, ik dus geen slimme meter.
24 november 2013 om 13:49 #41125Beste Addek,
Dit zou ik wel een hele rare vinden.
Dan zouden mensen met een volkstuintje ook moeten betalen over hun zelf geteelde wortelen en kool.
En je was drogen in de zon moet dan ook belast worden, want je gebruikt dan een natuurlijke bron om een financieel voordeel te hebben.En als ze ons BTW plichtig willen maken ben je dus een ondernemer en kun je op kosten van de zaak zo’n mooie hybride bedrijfswagen gaan rijden.
Ik denk dat dit alles niet gaat gebeuren.
-
AuteurBerichten
- Het onderwerp ‘De Salderingsregeling [gesloten]’ is gesloten voor nieuwe reacties.