• Dit onderwerp bevat 5 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 4 maanden geleden door Mia.
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #147748
  Arnold
  Sleutelbeheerder
   @astadjer

   Goed nieuws! Je kunt als consument nu de btw terugvragen op thuisbatterijen!

   Consumenten kunnen btw terugvragen op thuisbatterijen

   #147744
   Han Hoff
   Deelnemer
    @hanhjhoff-nl

    Als je indertijd zonnepanelen hebt aangeschaft en daarna gebruik hebt gemaakt van de kleine ondernemersregeling om verder geen aangiften meer te hoeven doen? dan zit je aan die regeling 3 jaar vast óf je omzet moet boven de € 20.000 uitkomen.
    Kijk ook op:

    https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/hoe_werkt_de_btw/kleineondernemersregeling/kleineondernemersregeling

    Reactie door moderator verplaatst naar juiste topic.

    #147746
    Johnnie
    Deelnemer
     @hufkens

     Eeen thuisaccu is zinloos zo lang het salderen duurt. Hoe lang dat nog kan? Geen idee. Onze overheid grossiert in vage en slechte besluiten.

     Reactie door moderator verplaatst naar juiste topic.

     #147802
     Mia
     Deelnemer
      @mortyr

      @hufkens, tot eind 2030. Dat is al heel lang bekend. Alleen zitten ze nog steeds te soebatten over de afbouwperiode. Een thuisbatterij is op dit moment sowieso te duur en niet zinvol voor het doel dat je wil bereiken: zomerse zonnestroom gebruiken in de winter. Het is dus wachten op een betaalbare thuisaccu met een grotere opslagcapaciteit.

      #147812
      Dolf van den Heuvel
      Deelnemer
       @hilltech

       Het is god geklaagd dat je een belasting voordeel krijgt als een dynamisch contract hebt. Aan de ene kant adviseert men een meerjarig contract af te sluiten, zoals ik, en dan krijg je niks. Het is als zoveel met regelingen in Nederland een sigaar uit eigen doos. Door dit soort achterlijke regelingen ontneem je burger om iets te doen voor de energietransitie.

       #147815
       Mia
       Deelnemer
        @mortyr

        @hilltech, je conclusie klopt niet helemaal. De combinatie thuisaccu én dynamisch contract zorgt er namelijk voor dat je kunt aantonen dat je met de thuisaccu stroom verkoopt aan je energieleverancier. Met een vast of variabel contract kan dat niet.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.